1 Mart 2017 Çarşamba

Comme des Garcons- 2 Man EDP / 2004





















Comme des Garcons 2 Man EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yeniden yorum...

Japonya kökenli yarı niş parfüm markası Comme des Garcons' un firma merkezi şu anda Fransa' da bulunmaktadır. Baharatlı- ağaçsı gruptaki Comme des Garcons 2 Man' i incelemek istiyorum.

Comme des Garcons 2 Man; ahşap & odunsu bazlar, turunçgil, baharat, tütsü rayihaları vermekte. Dengeli tatlılık, sıcaklık, akışkanlık, uyumlu notalar ve büyük ölçüde yumuşak ve ferah aromalar takdir edilmelidir.

Comme des Garcons 2 Man için şu aromalar açıklanmış=

Üst- aldehitler, muskat, kimyon, kamkat/ kumkart, nane,

Orta- iris çiçeği, vetiver kökleri, safran,

Alt- deri, tütsü, maun ağacı...

Comme des Garcons- 2 Man- aslında turunçgilli vetiver temasına dayanmaktadır.

Bence tatlı meyveler ve turunçgillerle başlangıç yapıyor= Limon, muskat ve portakal gibi bir hissiyat söz konusudur. Tropik meyve tandansları, yumuşak baharatlar ve tütsü ile devam etmekte. Tütsülü baharatlardan kimyon, kırmızı biber ve tarçın olarak bahsedilebilir. Tatlı meyveler ve tütsü ile tene yerleşip güzelleşiyor. Menekşe ve süsen / iris biçiminde tahmin ettiğimiz çiçekler önemlidir= Tatlımsı, hafif baharatlı ve kremsi çiçekler beğenilmekte. Tütsülü baharatlar her zaman kendini belli edecektir. Kapanışta odunsu notalar baskındır= Tütsü, vetiver, öd ağacı & ahşap bu bölümde harmanlanmıştır.





Comme des Garcons 2 Man' in rayihasını tütsülere, kokulu mumlara, yanmış odunlara, şömine ateşine benzetenler olmuş... Ben de aynı düşüncedeyim. Basit bir formülasyon. Ama etkili. Bir de şu var... Parfüm tenime oturunca tekrar kokladım... Reçinemsi kokular var. Ferah aromatik otlar ve nane algılanıyor. Bu aromalar turunçgiller ile birleşince, reçineye yakın vurgular yapmakta.

Koku düzlemi= Aslında, harman halinde genelde bütün notalar alınmaktadır. Turunçgiller & tropik meyveler, tütsülü- yumuşak baharatlar, tatlı ve kremsi çiçekler, ahşap ve vetiver aromaları net, temiz ve rafine olmuş. Rahatsız edici bir yapaylık yok.

Derinlik ve konfor noktası= Tene yerleşince koku formu bir miktar değişiyor= Baharatlı tütsü, odunsu notalar, yumuşak meyveli baharatlar güzel, hoş, kaliteli ve üst düzey bir koku biçimine yön vermektedir. Kalıcılık ve kuvvet artmaktadır.



Comme des Garcons 2 Man, her mevsime ve her sosyal ortama uyar= Odunsu ve ahşapsı akorlarla= Akşam davetleri ve eğlenceler. Meyve ve hafif baharatlarla= Ofis ortamı, öğleden sonra. Yani günlük kullanıma izin verir. İki saate kadar teninize yerleşir. Beyaz ve yağlı bir tende gün boyu hafifçe esmekte. Benim için dozaj konusunda sorun olmadı. Bolca kullandım. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonra sakinleşiyor.

Farklı ve modern bir parfüm olduğu şüphe götürmez. Zaten kabul görmüş genel kanıların ve algıların dışında bir koku karakteri ve aurası var. Sizi şu anda yaşadığınız zaman ve mekândan alıp, 2050' li yıllara ve hiç bilmediğiniz egzotik ülkelere, hatta uzayda başka bir galaksi ve medeniyete de götürecekmiş gibi hisse kapılmaktasınız. Bu yönüyle,  belki de sınırları belirsiz bir dünya, zaman ve yorum biçimini anlatmak istemektedir.  Çok mükemmel bir parfüm mü ? Aslında bu, yanlış bir soru olacaktır.



Sorulması gereken soru belki şudur= Comme Des Garcons 2 Man, parfüm dünyasında neleri değiştirdi, hangi yenilikleri getirdi ? Bakış açımız bu olmalıdır. Gene aynı minvalde, CDG' un diğer bütün parfümleri de ( Wonderwood, 888, Amazingreen vs. ) bize farklı mesajlar verme çabasındalar... Bir kere, Comme Des Garcons' lar' da ''minimalizm'' denilen ifade tarzını görmekteyiz. Parfümler en fazla altı ya da yedi notadan oluşuyor. Kalabalık ve karmaşa yok. Gayet net ve kesin çizgilerle belirlenmiş karakter ve anlatım dünyası takdir ediliyor. Bakıyorsunuz; tütsüler orada, meyveli notalar size sürpriz yapmıyor, ağaçsı notalarda bir kaynaşma var, ama gene de diğer notaların arasında temiz ve doğal olarak alınıyor... vs. vs.




Bir diğer değerlendirme noktası da, şişe tasarımının sade ve basit olmasıdır. Şişeler kendi başına dik duramayacak bir formda tasarlanmış. Yayvan, elinizden kayıp gidecek gibi zannettiren, yumuşak hatlara sahip şişeler ister istemez, sizi parfüme çekmekte.

Ürünlerini mağaza vitrininde teşhir etmiyorlar. Reklama para vermiyorlar. Açık havada veya egzantrik bir mekânda yer kiralıyorlar. Seyyar tezgâhlarda 1 gün, 2 gün, 1 ay, 3 ay satış yapıp, kapatıp başka yere gidiyorlar. Yarı niş bir marka, böyle ''gerilla tipi'' pazarlama yapmakta. Her türlü maliyetler kısılıyor ve en aza indirgeniyor.

Hem koku biçimi ve anlatım tarzı, hem de pazarlama yöntemleri yöntemleri açısından kalıpları kıran, ezberleri bozan bir marka... İnsan, Comme Des Garcons' ların farklı, modern ve özgün yorum biçimini deneyimlemezse, bir şeyler kaybedeceğine emin olabilirsiniz.

Koku -5 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




2 yorum:

  1. Comme des Garcons 2 man... Bugüne dek üretilmiş en farklı parfümlerden birisi, hatta benim için ten uyumu adına en iyisi...
    Onur Çetin'e hem ürün hemde emeği için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Süper bir kokuya sahip. bir arkadaşta duydum hep onun ismini arıyorum.MUHTEŞEM

    YanıtlaSil