4 Mart 2017 Cumartesi

Comme des Garcons- Wonderwood EDP / 2010



Comme des Garcons Wonderwood EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Güncellenmiş, gözden geçirilmiş ve sadeleştirilmiş yorum...

Japon yarı niş parfüm üreticisi Comme des Garcons- modern parfümler yapmakta. Comme des Garcons- Wonderwood da bunlardan biridir. Kelime manâsı ile wonderwood, harika ahşap anlamına geliyor. Baharat, odun / ahşap ve tütsü vurguları belirgindir. Özel anlamda sandal ağacı temalıdır. Keskin, yoğun ve dumansı kokular yaygındır. Çok az tatlılıkla beraber yumuşak, tozlu ve sıcak esintiler yapar. Odunsu- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Notaları karabiber, bergamot, tütsü, muskat, kaşmir, kimyon, elma, gül ağacı, sedir ağacı, sandal ağacı, paçuli, vetiver, selvi, agar ( öd ) ağacı olarak açıklanıyor. Modern tarzda odunsu bir parfümdür.




Comme des Garcons- Wonderwood- sandal ağacı temasının belirgin olduğu bir çalışmadır. Bu parfümü koku gruplarına göre değerlendirmek yerinde olur=

Tütsülü- biberli baharatlar= Başlangıçtaki keskin baharatlar karabiber merkezlidir. Tütsülü karabiber vurguları yoğundur. Güçlü ve burun büken tarzdadır.

Ahşap tonlamaları= Orta bölümde ise, sandal ağacı teması görülür. Buna kuru sedir ağacı ve nispeten yumuşak öd ağacı destek vermekte. Sandal ağacı kontrolünde- öd ağacı & sedir ağacı katılımlı odunsu notalar, ahşap temasını oluşturuyor.

Yumuşak odunsu notalar= Son bölüm, köksü ve yumuşak vetiver egemenliğindedir. Sandal ağacı ve öd ağacı esintileri geri planda kalmıştır.

Comme des Garcons- Wonderwood- çok az tatlılık ve bununla beraber yumuşaklık barındırıyor. Orta katmandan itibaren yumuşak kullanılmış sandal ağacı teması ve meyemsi tütsüler bunda etkili olabilir.



Koku düzlemi= Karabiber merkezli baharatlar, tütsüler, sandal ağacı teması, öd ağacı, sedir ağacı ve vetiver vurgularıdır. Sade, basit, minimalist bir kompozisyon görülür. Kokusu çok değişmez ve esasen baharatlı- ahşapsı katman biçimindedir. Meyvemsi yumuşaklık, orta katmandaki ara elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır.

Derinlik ve konfor noktası= Tütsü, sandal ağacı, vetiver ve karabiber notalarıdır. En beğendiğimiz aromaları sırayla belirtiyoruz. Bu çizgideki aromalar hoş, yumuşak, hafif tatlımsı rayihalar vermesine göre seçilmiştir. Aynı minvalde, koku formunun dengeli ve uyumlu olmasını temin etmiştir.



Comme des Garcons- Wonderwood- yavaş bir akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, tene yakın kalmayı tercih ediyor. Fark edilirliği her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Uygun dozaj verilirse, günlük kullanıma uyacaktır. Çok sıcakta sıkılmamalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Daha özelde, iş yemekleri, resmî toplantılar ve gece gezmelerinde kullanılabilir.

Comme des Garcons- Wonderwood' un, insanın bilinç seviyesini yükselten, ona olumlu ve iyimser duygular aşılayan, farklı ve özgün deneyimler yaşatan bir parfüm olduğunu söyleyebilirim. Kokusu çok mükemmel değil. Zaten öyle olması da gerekmiyor.

Tandırda, odun ateşinde gözlemeler pişirilirken, etrafa yayılan yanmış odunların kokusunu andıran çekici bir rayihası var. Yeni kesilmiş keresteleri de akla getiriyor.

Koku -4 Kalıcılık -5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html








6 yorum:

  1. Bu kokuda turunçgıli nerde kokladınız bu kadar net. Parfümdeki tek turunç, bergamot ki o da çok net değil. Koku daha çok kuru bir zeminde ilerliyor. Hatta zaman zaman bana yanmış dal kokusunu andırıyor. Ama bu kokuyu en çok yağmurlu havalara yakıştırıyorum.

    YanıtlaSil
  2. yoğun karabiber/ baharat açılışı içinde çok hafif turunçgil var.

    YanıtlaSil
  3. Kendisi listemde..Henüz tanışmadık.Şimdilik sabırlıyım.Üretimi sona ermiş bir kaç üründen sonra bunları deneyimlemeyi umuyorum

    YanıtlaSil
  4. Çok beğendim Süper kokusu var ama biraz pahalı piyasada

    YanıtlaSil
  5. bende kullanıyorum bu kokuyu yaklaşık 7 yıl oldu alalı çok doğal aynı zamanda gizemli bi koku

    YanıtlaSil