25 Ocak 2017 Çarşamba

Tom Ford- Noir Pour Homme Eau De Toilette / 2013























Tom Ford Noir Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

ABD' li moda markası Tom Ford' un oryantal esintili bir parfümünü değerlendirmek istiyorum= Tom Ford- Noir Eau de Toilette; aromatik- baharatlı sınfa dahil edilmekte. Turunçgil, baharat, odun, yeşil bitkiler, aromatik notlar gibi nüanslar vermekte.

Harmanı :  Limon, turunçgiller, nane, oryantal notalar, baharatlar, odunsu notalar, misk, bitkisel notalar.

Baktığımızda, bu parfümün notalarının bir sentez/ harman, karışım meydana getirdiğini görmekteyiz= Sıcak ve tatlı baharat çeşnisi, serin ve canlı turunçgiller ve nane, kuru ve sıcak odunsu notalar ve herbal denilen şifalı otlar bu kanımız destekliyor.

Tom Ford Noir Eau de Toilette, bitkisel notalar ve taze limon/ portakal aromalarıyla açılmakta. Tatlımsı ve dinamik etkili bu açışı beğendim. Modern bir tarzı var. Daha sonra baharatlı katman sahne almakta. Bu baharatlar, modern tatlı baharat çağrışımları yapmakta. Aynı minvalde de, ilginç biçimde Doğulu etkiler söz konusudur. Harmana göz attığımızda, oryantal notalar görüyoruz. Burada biraz duralım ve şu oryantal- Doğulu notaları açıklığa kavuşturalım=

Burada kuşkusuz bir baharat çeşnisi- karışımı değerlendiriliyor. Benim algıladığım rayihalar kırmızı biber, tarçın, kekik, karabiber, safran gibi baharatlar oldu. Çok güzel, lüks ve zengin bir baharat karışımı olduğu düşüncesindeyim. Tatlımsı etkilerin yanında, kuru ve sıcak vurgular da var. Parfüm, canlı portakal ve nane esintileriyle başlıyor. Ama kısa süre sonra, egzotik ve Doğu esintili baharatlar almaktasınız.

Devamında misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) algılanıyor. Orta notalardaki güzel baharatlar da hissedilmekte. Kapanışa doğru, bu etkilere şifalı ot benzeri rayihalar katılıyor. Yalnız, bu otsu rayihalar, odunsu notaların gerisinde kalmış. Daha ziyade, bu kısımda odunsu notalar algılanmakta. Tatlımsı bir misk ve odunsu notalar var.

Tom Ford Noir Eau de Toilette; klasik Tom Ford Noir' in hafif, fresh, aromatik versiyonu olarak değerlendiriliyor. Aromatik otlar ve turunçgillerin öne geçirilip, baskınlaştığı yolunda kritikler okudum. Bu görüşlere kısmen katılıyorum. Evet, açılışta serin ve taze otlar/ nane, turunçgil yoğun kullanılmış. Ancak, bence, baharatlar merkezde ve karakter belirleyici konumda bulunuyor.

Koku düzleminde otsu rayihalar/ portakal- baharatlar- misk- odunsu notalar var. Aromatik otlardan nane, ileri çıkmakta. Sonda, odunlara bitkisel notalar karışmış. Dengeli bir tatlılık var. Kuru ve sıcak vurgular var.

Derinlik ve konfor noktasında baharat çeşnisi- misk- odunsu notalar var. Kaliteli, kalıcı ve güzel bir harman olmuş. Baharatlar artık merkezdedir ve koku karakterini başlangıca nispetle çok değiştirir.




Akışkan, rafine bir harman yapılmış. Tene oturup güzelleşmesi iki saat sonra tamamlanıyor. Notalar haliyle katman biçimindedir. Denge ve uyum göz ardı edilmemiş. Rahatsız edici bir şey yok. Baharatlara rağmen, gayet ve ferah ve sportif bir harman var.

İlkbahar ve sonbahar arası geçiş parfümü olarak değerlendiriyorum. Baharatlı katman belki bazı kişileri rahatsız eder. Baharat iyi tepki vermeyenler, dengeli sıkmalıdır. Bana göre sorun yok. Ortalarda kuvvetli baharat aromaları var. Buna, ikinci sırada otsu rayihalar katılabilir.

Tenimde kalıcılığı bir güne yakın oldu. Baharatlarla kuruma yapar. Akşam saatlerinde daha iyi sonuç verir. Öğleden sonradan itibaren kullanabilirsiniz. Tazelemeye benim tenimde gerek olmadı. İş yemeği, toplantı için idealdir. Bazı tenlerde aromatik ot- turunçgil ağırlıklı kokabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder