10 Şubat 2020 Pazartesi

Tom Ford- Black Orchid EDT / 2015



















Tom Ford Black Orchid EDT parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.


Tom Ford- ABD merkezli moda markasıdır. Tom Ford Black Orchid ( edt ) parfümü bugün incelenecektir. Baharat, çiçek, odunsu bazlar ile belirlenen koku formu görülür. Oryantal- çiçeksi grubunda yer almakta. Bence dengeli bir tatlılık ve rahatsız etmeyen notaları bulunur.

Üst- bergamot, kuş üzümü, ylang ylang, sümbülteber,

Orta- siyah orkide, sümbülteber, meyveli notalar,

Alt- lotus, paçuli, vetiver, sandal ağacı, vanilya, tütsü...

Tom Ford- Black Orchid için, iki önemli not=

1- Orkide ve sümbülteber merkezli baharatlı, tozlu ve pudralı çiçekler parfümü ana tema olarak domine eder.

2- Kremsi, yumuşak beyaz çiçek & baharatlı- pudralı çiçek harmanı vardır.

Tatlı- kırmızı meyveler ve yumuşak beyaz çiçekler, Tom Ford Black Orchid' in başlangıcını oluşturuyor. Kuş üzümü, çilek, böğürtlen gibi meyveler var. Yasemin, gül, ylang ylang gibi çiçekler var. Yalnız ağırlık meyveli katmandadır. Çiçekler biraz geri plandadır.

Sonrasında çiçeksi tonlar devam ediyor. Ama bu kez yoğun bir baharatlı- pudralı çiçek harmanı algılanır. İris, orkide, sümbülteber olarak tahmin etmekteyiz. Bu çiçekler, yumuşak beyaz çiçekler ile karışım halindedir.

Tom Ford Black Orchid- son bölümde odunsu notalar, tütsü, vanilya ve amber vurgusunda karar kılmıştır. Gene de, orkide- sümbülteber bazlı baharatlı çiçekler aşağıya inmekte. Burada tozlu paçuli ve baharatlı çiçek karışımı var. Yani, örnek verirsek, tozlu- topraksı paçuli ve pudralı orkide sentezi var. Baharatlı çiçeklerin üzerine toz ve toprak bulaşmış gibidir. Buna tütsü eşlik eder. Yumuşak vanilya ve amber de, koku formunu olgunluğa eriştirmekte. Parfümün sıcaklığı artıyor.

Tatlılığın yanında, kuru, tozlu esintiler var. Yumuşak ve kremsi dokunuşlar, ortalardan itibaren koyu ve sıcak vurgularla birleşiyor.

Paçuli ile tozlanmış baharatlı- pudralı ( orkide- sümbülteber... ) çiçekler ve bu çiçeklerin sonda tütsülenmesi... Tom Ford Black Orchid, böyle özetlenebilir.

Klasik Eau de Parfum versiyonuna göre, daha yumuşak ve hafif aromalar vardır. Kalıcılık kaliteli bir kolonya kadardır. Fark edilirliği de başarılıdır. İlk anda yüksek olan fark edilirlik, sonra parfümün tene oturmasıyla sakinleşiyor.

Tom Ford Black Orchid- pudralı çiçekler ve tozlu odunsu notalarla tene yerleşiyor. Akışkanlık yavaştır. Notalar uyumlu olmaya çalışarak, katman halinde kendini gösteriyor.

Tene özgürce uygulanabilir. Beni rahatsız etmedi. Her mevsime uyan bir yapısı var. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde kullanılır. Soğuk hava, akşam vakti gibi dönemlere de uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder