22 Ocak 2017 Pazar

Tom Ford- Azure Lime EDP / 2010




























Tom Ford Azure Lime EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Markanın Private Blend koleksiyonu parfümleri ünlüdür. Şimdi bu kokuların arasında yer alan Tom Ford- Azure Lime isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, kremsi, şekerli, hafif sabunsu, buruk, ekşimsi, asitli, ferah, yumuşak, sıcak, serin ve keskin esintileri var. Tematik turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Notaları limon, portakal, bergamot, nane, biberiye, ıhlamur, fesleğen, ardıç meyvesi, rezene, iris, portakal çiçeği, yasemin, yeşil yapraklar, egzotik ağaçlar, menekşe yaprakları, kuş üzümü, selvi ağacı, meşe ağacı, sandal ağacı, paçuli, tonka fasülyesi ve yosun olarak açıklanmış.

Tom Ford- Azure Lime isimli parfümün, turunçgilli aromalarından bahsederek yorumumuza başlayalım : Bu turunçgiller ( misket limonu- limon- portakal ) açılış kısmını tamamen doldurmaktadır. Ana teması misket limonudur. Asitli, köpüklü, tatlımsı ve tene yerleştikten sonra kremsi kokar. Ferah, rafine ( doğal ) ve keskin yapıdadır. Birbirinin içine geçerek harmanlanmıştır.

Tom Ford Azure Lime- ikinci bölümde ( orta katman ), yeşil / bitkisel koku grubunu öne sürmektedir : Bu gruba dahil aromatik otlar ( nane, biberiye, fesleğen ) ve erkeksi çiçeksi notalar ( menekşe, yasemin ) genelde hafif sabunsu, buruk ve ekşimsi tonlamalar yapıyor. Burada naneli turunçgiller ve biberiyeli- fesleğenli sabunsu çiçekler kombinasyonları var. Kapanış faslında genel anlamda kremsi yapıdaki baharatlar, misk ve odunsu notalar görülecektir. Tatlımsı ve yumuşak kakule- biber ikilisi, daha sonra kremsiliğe dönmektedir. Modern tatlı baharat efekti veriyor. Buna misk ekleniyor. Paçuli de odunsu notaları temsil ediyor.

Tom Ford- Azure Lime isimli parfümde, koku katmanları kendi içinde sentezlenerek sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Ne var ki, fark edilirlik ilk anda dışarıya karşı yüksektir ve sonradan sakinleşip tensel koku formuna geçer. Günlük kullanımda tazeleme kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Kaliteli bir turunçgilli- aromatik yeşil kolonya havasındadır. Tatlılık genele yayılmış. Ancak tene oturduktan sonra kremsi- şekerli tonlar hakim olduğundan, tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Kremsi- şekerli tonlar demişken, orta katmanda şekerli çiçeklerin ( neroli ? ) varlığını da düşünebiliriz. Canlı, dingin ve huzur verici kokusundan dolayı  günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Birbirinin tekrarı çok nota var. Koku karakteri çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Açılış ve orta bölüm nispeten serin giderken, sonlara doğru bariz bir sıcaklaşma var.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

* Bu parfümün esansını daha yoğun ve kalıcı olarak bizden temin edebilirsiniz.

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder