18 Haziran 2019 Salı

Bvlgari- Splendida Jasmin Noir Eau De Toilette / 2009


























Bvlgari Splendida Jasmin Noir Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 esanslıdır.

Bvlgari- Splendida Jasmin Noir ( koyu- karanlık yasemin )- isimli parfüm şimdiki konumuzdur. Çiçeksi grupta yer alıyor. Çiçekler, misk, badem, tonka fasülyesi ve odunsu notalarla şekilleniyor. Kremsi, yumuşak tatlı- şekerli hissiyat yoğundur. Bvlgari- İtalyan mücevher firmasıdır.

Üst- lotus, gardenya, yeşil notalar,

Orta- portakal çiçeği, yasemin,

Alt- badem, meyan kökü, tonka fasülyesi, değerli ağaçlar, beyaz misk.

Bvlgari- Splendida Jasmin Noir Eau De Toilette isimli parfüm, ilk anda sucul ve ferah yeşil bitkiler ve yumuşak çiçeklerin karışımı gibidir. Yağmur sonrası ıslanmış kır çiçekleri esintisi verir. Bu çiçekler kısa süre sonra hafif sabunsu hale geliyor. Tahminlerimizi toparlayalım= Kişniş, adaçayı ve melekotu gibi bitkisel karışım var. Bunların üstünde lotus, mimoza, yasemin ve menekşe, daha baskın olarak yükseliyor. Çiçekler feminen tarzdadır. Daha sonra parfümde tatlılık artmakta. Ancak, bundan önce tatlımsı ve koyu bir sandal ağacı hissettim. Sandal ağacını takiben, koku karakteri daha şekerli hale geldi. Ben bu şekerli tonlamaların, daha ziyade meyan kökü ve tonka fasülyesinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Çünkü vanilya ve acı badem esintileri var. Bir de buna sulandırılmış bir şekerli vurgu katılıyor. Kapanışta yumuşak ve tozlu paçuli, odunsu notaları temsil ediyor.

Bvlgari- Splendida Jasmin Noir Eua De Toilette isimli parfüm, bize genelde kremsi ve yumuşak çiçek harmanı veriyor. Bu harmanda yasemin ana temadır. Orta bölümde, sucul ve yeşil- bitkisel karakterde yasemin algılanır. Son kısımda ise vanilyalı- miskli yasemin biçimine girer. Diğer çiçekler yardımcı elemandır. Canlı, enerjik ve pozitif çiçeklerle tene oturma başlar. Çiçek harmanı gayet kaliteli ve doğaldır. Son bölümdeki aşırı tatlılığa gerek yoktu. İdeal bir yaz mevsimi kokusudur. İlkbahar ve erken sonbahar döneminde de ( sonbaharın ilk günleri ) kullanılır. Günlük kullanım ve sosyal ortamlar için uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Vanilyalı yasemin notasıyla, tenimde iyice sıcak vurgular yaptı. Fark edilirlik her zaman etkilidir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu kalıcıdır. Tonka fasülyesi, vanilyalı yasemin ve sandal ağacı ile yüksek performans gösteriyor. Tene yavaşça yerleşiyor. Aşırı şekerli son kısım hariç, diğer notalar birbiriyle uyumludur. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde algılanır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder