13 Şubat 2020 Perşembe

Tom Ford- Noir Pour Femme EDP / 2015

























Tom Ford Noir Pour Femme parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD merkezli moda markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden Tom Ford- Noir Pour Femme incelenecektir. Kremsi, yumuşak, metalik ve tozlu esintiler veriyor. Şekerli tatlılık mevcuttur. Baharat, ahşap, reçine, tütsü, turunçgil ve çiçek notalarıyla belirginleşiyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, acı portakal, mandalina, zencefil,

Orta- gül, yasemin, portakal çiçeği, külfî tatlısı,

Alt- vanliya, amber, sandal ağacı, damla sakızı reçinesi.

Tom Ford- Noir Pour Femme isimli parfümün yorumunu şu şekilde yaptım=

Metalik, asitli ve biraz tozlu narenciye vurguları, açılışta daha baskındır. Geri planda biberli baharatlar vardır. Tahminlerim mandalina, portakal, karabiber ve zencefil oldu. Devamında kremsi ve yumuşak beyaz çiçeklere geçiliyor. Yalnız çiçeklerde erkeksi- yeşil ferah tonlamalar da bulunuyor. Portakal çiçeği, yasemin ve lotus harmanı olabilir. Araya aromatik otlar karıştırılmış olabilir. Sonrasında hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor ve koku formu neredeyse tamamen değişiyor... Şöyle ki, bir kere baharatlar ve çiçekler büsbütün ortadan kalkıyor. Artık tam anlamıyla tütsü, ahşap ve reçine kokuları parfüme egemen oluyor. Bu radikal koku değişimini orta katmandan itibaren başlamış kabul etmek doğru olur. İlk önce şuna dikkat ettim... Yapışkan bir şekerli tatlılık hissediliyor. Bunu vanilyamsı reçineler olarak düşündüm. Tütsü ve ahşap kokuları da buna eşlik ediyor. Sandal ağacı ve öd ağacı kaynaklı olmalıdır. Ne var ki, ağaç reçineleri kokusunu da algılıyoruz. Laden otu olabileceğini düşünüyoruz. Orta katman ve son bölüm, tende uzun süre kalıyor. Yapışkan tatlılık dolayısı ile dengeli sıkılmalıdır.



Tom Ford- Noir Pour Femme isimli parfümü iki temel koku katmanına ayırmak gerekir...

Birinci bölüm turunçgilli- çiçeksi notalardan oluşuyor. Kısa süren bir ferah kolonyamsı başlangıç oluyor. Baharatlar pek etkin değil. Çünkü, bunlar daha sonra gelen tütsü ve ahşap kokularının içinde eriyecektir. İkinci bölümdeki tütsü, ahşap ve reçine katmanı ile parfüm, erkeksi kullanıma yöneliyor. Bu nedenle sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılması tavsiye edilir. Günlük kullanıma pek uymaz. Aşırı sıcakta da boğucu olur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçiyor. Fark edilirlik her daim yüksektir. Yapışkan ve şekerli tatlılık, aksayan yönüdür. Vanilyamsı reçineler yapaylık sınırındadır. Bunun dışında nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder