28 Ocak 2017 Cumartesi

Tom Ford- Tobacco Oud EDP / 2013


























Tom Ford Tobacco Oud  EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD moda markasıdır. Tom Ford- Tobacco Oud isimli parfüm, tütün ve öd ağacı temalı olarak dizayn edilmek istenmiş. Klasik Arap parfümü esintileri veriyor. Baharat, içki, odunsu notalar da genel karakterini yöneten unsurlardandır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Öd ağacı, tütün, sandal ağacı, paçuli, baharat çeşnisi ve viski gibi aromaların verildiğini görmekteyiz.

Tom Ford- Tobacco Oud- şöyle değerlendirilecektir...

Tatlımsı- kuru baharatlar ve tütsü aromalarını açılış ve tene yerleşme safhasında görüyoruz. Sonrasında dumansı ve reçineli tütün geliyor. Kuru ve keskin vurgular başlangıçta etkindir. Karanfil ve pembe biber olarak baharatları tahmin etmekteyiz. Bunlar içki  ( rom ) notasıyla karışıktır. Tene oturması, bir harman ve iç içe geçme tarzında oluyor. Kapanışa gelindiğinde ahşap notaları hissediliyor. Öd ağacı mevcuttur. Devamında yumuşak odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilya vardır. Bu bölüm genelde kremsi ve daha çok, tatlı nüanslar sunuyor. Tütün notası, baharatlarla birleşmiş. Öd ağacı da, odunsu notaların içinde bulunmakta.

Tom Ford- Tobacco Oud- bu durumda sonbahar- kış, soğuk hava, akşam vs. zaman dilimlerine uyacaktır. Dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Nota geçişleri başarılıdır. Harman dengeli ve uyumludur. Akışkanlık hızlı oluyor. İlk anda fark edilirlik yüksektir. Sonra yumuşayıp tene yakın kalır. Çok tatlılık barındırmıyor. Sadece son bölümde tatlılık yükseliyor. Gece eğlenceleri ve özellikle dışarıda gerçekleşen parti ve davetler için idealdir. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı bir güne yakındır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Bu parfüm inanılmaz güzel ve kalıcı. Açık hava parfümü olduğuna katılıyorum.

    YanıtlaSil