9 Eylül 2018 Pazar

Mont Blanc- Emblem EDT / 2014
























Mont Blanc Emblem parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Mont Blanc- Emblem, baharat, aromatik bitki, sucul ve ozonsu notalar ve özellikle tene yerleştiğinde tonka fasülyesi teması barındırmaktadır. Genelde bir tatlılık vardır. Aromatik- baharatlı grupta gösterilmektedir. Mont Blanc- Alman markasıdır.

Üst- greyfurt, adaçayı, kakule,

Orta- menekşe yaprakları, tarçın,

Alt- odunsu notalar, tonka fasülyesi.

Mont Blanc- Emblem- günümüz trendlerine uyan tatlı- modern baharatlı, genel beğeniye uygun, günlük kullanımda tazelenebilecek bir parfüm olmuş. Kalıcılığı ve fark edilirliği için, kaliteli bir kolonya akla gelmelidir. Tene yakın duruyor. Sahibine dönük fark edilir olmakta. Akışkanlık hızlıdır ve aromalar tene çabuk oturur.

Mont Blanc- Emblem- notaların net, keskin ve pürüzsüz olarak algılandığı bir çalışma olmuş. Mesela ben, bu parfümü sıktıktan sonra tenime oturmasını bekledim. Sonra yorumladım= Tene yerleşince yoğun ve keskin bir tonka fasülyesi ve şekerliliğe kayan yapay vanilya aroması baskın oldu. Parfüm bu notalarla genel karakterini buluyor, tene yapışıyor ve kapanışı yapıyor...

Daha derinlemesine koklandığında, aromalar birbirinin üstüne kat kat binmiş durumdadır. Açılıştan başlayalım... Adaçayı, fesleğen gibi sucul ve taze aromatik otlar var. Keskin, canlı ve köpüklü bir greyfurt hiç şüphesiz algılanıyor. Ayrıca açılışta hafif ve bir miktar keskin baharatlar var. Bu baharatlar yumuşak ve aromatik olmayı başarıyor. Kakule, pembe biber tahmin ediliyor. Devamında lavanta- menekşe işbirliği var. Bu kısma sucul- hafif sabunsu aromatik otlar ve erkeksi çiçekler diyebiliriz. Kapanış bölümünden yukarıda bahsetmiştik. Kapanışta tonka fasulyesine sedir ağacı merkezli kremsi yapaylıktaki odunsu notalar eşlik etmektedir.

Mont Blanc- Emblem- hiç sürpriz barındırmayan, sade, basit ve minimalist bir kompozisyon sunuyor. Her mevsime uyar. Ne ki, yapay tonka fasulyesinden dolayı dikkatli sıkılması gereklidir. Bu minvalde aşırı sıcaklarda çok sıkılması tavsiye edilmez. Akşam saatleri, soğuk havalar kullanım için uygundur. Kış mevsimi için düşünülebilir. Bu durumda tonka fasülesi ve baharatlar kuvvetli esintiler yapacaktır. Sabahleyin sıkılmamalıdır. Gece eğlenceleri, açık hava partileri ve özellikle dış mekânlar bu parfüm için ideal kullanım alanlarıdır.

Mont Blanc- Emblem- tonka fasülyesi & vanilya ve pembe biber gibi notalarıyla Ermengildo Zegna- Forte parfümü ile benzerlikler taşıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Thanks you! Released post very spectacular!
    Teşekkürler! Oldukça harika görünüyor. Çok güzel yazı olmuş. Tek kelimeyle harika! Ne desem bilemedim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında ilk ve tek yapay zeka platformuyuz. Vay canına. Oldukça iyi.
    Türkiye Yapay Zeka
    Best Regards!

    YanıtlaSil