10 Mayıs 2017 Çarşamba

Trussardi- My Land EDT / 2012






Trussardi My Land parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Trussardi- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Trussardi- My Land isimli parfümü yorumluyoruz. Ekşimsi, buruk, sucul, ozonlu, tatlımsı, kremsi, ferah, yumuşak, serin / soğuk, yapay ve bir miktar tuzlu ve sabunsu esintileri var. Turunçgiller, meyveler, lavanta, çiçeksi notalar, misk, deri, odunsu notalar ve vanilya aromaları barındırmaktadır. Odunsu- fujer ve / veya aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- yeşil mandalina, bergamot,

Orta- lavanta, menekşe, calone molekülü,

Alt- deri, kaşmir ağacı, tonka fasülyesi, vetiver.

Trussardi- My Land- turunçgiller ve meyvelerle açılıyor. Yeşil kokan, buruk ve ekşimsi mandalina ve bergamot açılışta ilk sırayı alsa da, çok çabuk biçimde daha yumuşak ve yeşil yapıdaki salatalık baskın çıkmakta ve parfümün tematik kokularından biri olmaktadır. Toplamda canlı ve ferah aromaları beğeniyoruz. Ayrıca turunçgiller, tene yerleşme safhasında biraz tuzlu hale gelecektir. Orta katmanda ise, sucul ve ozonlu notalarla desteklenen lavanta teması ve erkeksi çiçeksi notalar var. Lavanta ve çiçeksi notalar ( menekşe, sardunya, leylak ) da yeşil- bitkisel ve ferah yapıdadır. Yalnız bu katmanda yapay calone molekülü, çamaşır suyu ve temizlik malzemesi kokularına yol açmış. Bundan dolayı erkeksi çiçekler biraz sabunsu rayihalar- banyo sabunu nüansları veriyor olabilir. Son bölümde önce yapay ve sulandırılmış misk- deri- odunsu notalar ( vetiver ) algıladım. Sonra yumuşak ve tatlımsı vanilya ile tenden ayrılıyor. Fakat daha sonra ilginç bir biçimde, vetiver notasının sucul ve yeşil / çimensi kokmaya başladığını hissettim.

Trussardi- My Land isimli parfüm, görüldüğü gibi hepsi de yeşil, ferah ve sucul yapıdaki salatalık- lavanta- menekşe- vetiver ve bunlardan ayrıksı olarak kremsi- tatlımsı kokan vanilya aromaları çizgisinde giden bir koku karakterine evrilmiştir. Diğer notalar yardımcı eleman konumundadır. Ana eksendeki koku gruplarını beğeniyoruz. Fakat lavanta ve çiçeksi notaların arasına  yapay calone molekülünün karışması kaliteyi düşürmektedir. Misk ve deri notaları da maalesef aynı eleştiriden payını alacaktır. 

Trussardi- My Land isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını düşünüyoruz. Çünkü fark edilirlik daha çok, sahibine dönük, sakin ve tensel olmasıyla belirleniyor. Aslında aromatik- yeşil çiçekli- odunsu ferah kolonya tarzında bir koku olması dolayısıyla günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirlik takviye edilebilir. Bu anlamda tene özgürce sıkılabilir. Teninize ve kıyafetlerinize bol bol boca etseniz bile sorun olmaz. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. Yapay verilmiş deri, misk, calone aromaları bile rahatsız edici değil. Nota geçişleri başarılı yapılmış. Son kısımda vanilyanın biraz şekerli- kremsi hale gelmesi ve tene yapışması hesaba katılırsa, tonka fasülyesi vurgusunu tahmin edebiliriz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder