6 Ocak 2017 Cuma

Tom Ford- Tuscan Leather EDP / 2007





























Tom Ford Tuscan Leather parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Tom Ford, ABD' li moda markasıdır. Tom Ford Tuscan Leather, deri temalı bir kokudur. İtalya' nın Toskana bölgesinden esinlenerek, parfümün adını belirlemişler. Tütsü/ duman, meyveli tonlar, aromatik otlar, odunsu notalar parfümde yer almış. Markanın Private Blend serîsi kokularındandır.

Üst notalarda safran, ahududu, kekik; orta notada buhur/ tütsü, yasemin; alta ise deri, süet, amber, odunsu notalar verilmiş.

Kirli ve tozlu açılışı var= Kırmızı meyve gibi aroma tahmin ettim. Alışılmadık ve tuhaf bir açılış yapmış. Daha sonra tozlu- topraksı ağır yaprak aromaları ve odunsu notalar aldım. Paçuli olduğunu düşündüm. Devamında gene tozlu ve kirli hissiyat var. Deri notası böyle kullanılmış. Aromatik otlar var... Odunsu notalar devam ediyor... Tütsü, kösele/ deri gibi tonlamalar var.. Baştan sona kirli, tozlu, hatta hayvansı bir tarz bulunuyor. Pek öyle tatlılık da yok... Şipre- deri tarzına yakın duruyor. Sert ve maskülen bir kokusu var. Eski kokan bir tarzı var. Günümüz trendlerine hiç uymuyor. Meraklısı kullanır. Genel beğeniye uygun değil.

Kül tablası, sigara dumanı gibi koktuğunu ifade edenler var. Olabilir. Ama bana pek öyle gelmedi Konsept bir parfüm olduğu bellidir. Günlük kullanıma da uymaz. Ben daha çok, kösele, deri ayakkabı gibi imajlar yarattığını düşünüyorum. Yoğun ve güçlü aromalar var. Bu nedenle dengeli sıkılması gerekmektedir. Kalıcılığı bende bir güne yakın oldu. Tene yapışıyor ve deri, paçuli, tütsü sırasıyla gidiyor. Pek fena sayılmaz. Tecrübeli kullanıcı ister. Herkese uymaz. Sonbahar- kışa uygundur. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Erkeksi ve güçlü bir deri notasına yaslanmış. Diğer notalar ise yardımcı eleman gibi kalmış.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 yorum: